fbpx

Тагови

Таг: технолошки вишок

images prasaj kolku godini treba da napolnam za da mi sleduva nadomest za tehnoloski visok do penzija intro
Колку години треба да наполнам за да ми следува надомест за технолошки вишок до пензија?

Имам 60 години и 20 години стаж. Користев 4 месеци технолошки, потоа во истата фирма бев вработен уште пет...

images prasaj Dali upravitel koj e osnovac na firma vo koja nema vraboteni moze da ostvari pravo na tehnoloski visok intro
Дали управител кој е основач на фирма во која нема вработени може да оствари право на технолошки вишок?

Одговара Бојана Стевческа од Агенцијата за вработување на Република Северна...

images prasaj Dali na lice koe e tehnoloski visok tie tri godini pod AVRM mu vleguvaat vo rabotniot staz intro
Дали на лице кое е технолошки вишок тие три години под АВРМ му влегуваат во работниот стаж?

Одговара Бојана Стевческа од Агенцијата за вработување на Република Северна...

images prasaj Dali lice koe e tehnoloski visok moze da podnese baranje za invalidska penzija
Дали лице кое е технолошки вишок може да поднесе барање за инвалидска пензија?

Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско...

images prasaj Kade da se obratam mi nemaat isplateno plati pridonesi i dve prosecni plati za smrt na roditel po proglasuvanje na tehnoloski visok Rabotam vo Bitola intro
Каде да се обратам ми немаат исплатено плати, придонеси и две просечни плати за смрт на родител по прогласување на технолошки вишок? Работам во Битола.

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

images prasaj Dali im sleduva otpremnina na licata koi kako tehnoloski visok zemale mesecen nadomestok
Дали им следува отпремнина на лицата кои како технолошки вишок земале месечен надоместок од Агенцијата за вработување и оттаму заминуваат во пензија?

Одговара Мирјанка Алексевска од Министерството за труд и социјална...

Дали ми следува отпремнина од фирмата ако самоиницијативно одам технолошки вишок?

И дали од завод ќе ми даваат пари до пензија и по која ставка? Имам 62 години и сакам да одам...