fbpx

Тагови

Таг: вакцинирање

dali pacientite so hronicno belodrobno zaboluvanje treba da se vakciniraat protiv sezonski grip featured
Дали пациентите со хронично белодробно заболување треба да се вакцинираат против сезонски грип?

Сите водичи за хронично опструктивна болест и тоа е генерален став на целата интернационална професионална...

dali licata koi se vakcinirani protiv kovid 19 a ne prelezale moze da doniraat plazma feat
Дали лицата кои се вакцинирани против Ковид-19, а не прележале може да донираат крвна плазма?

Одговараат од Институтот за трансфузиона...

dali licata koi se vakcinirani protiv kovid 19 moze da daruvaat krv feat
Дали лицата кои се вакцинирани против Ковид-19 може да даруваат крв?

Одговараат од Институтот за трансфузиона...

images prasaj Dali ima osnov za tuzba vo slucaj da ne se primi vakcina protiv Kovid 19 intro
Дали има основ за тужба во случај да не се прими вакцина против Ковид-19?

Одговара Зоран Василески од Хелсиншкиот комитет за човекови...

images prasaj Dali vrabotenite vo ugostitelskite i turistickite objekti imaat obvrska da bidat vakcinirani intro
Дали вработените во угостителските и туристичките објекти имаат обврска да бидат вакцинирани?

Одговара Јована Тренчевска од Државниот инспекторат за...

Зошто плаќаме здравствено осигурување, а мораме приватно да ги купуваме вакцините за тетанус?

Одговара др. Сања Маринковиќ од Клиниката за инфективни...