fbpx

Дали пациентите со хронично белодробно заболување треба да се вакцинираат против сезонски грип?

Одговара д-р. научен соработник Марија Здравеска од Клиниката за пулмологија и алергологија.

Да. Сите водичи за хронично опструктивна болест и тоа е генерален став на целата интернационална професионална јавност дека сите болни со хронични болести меѓу кои и хронична опструктивна болест треба да се вакцинираат секоја година против сезонски грип.