fbpx

Тагови

Таг: здравје

kolku e vazno organodaritelstvoto za zdravstveniot sistem featured
Колку е важно органодарителството за здравствениот систем?

Јас ќе ви кажам еден интересен факт, а тоа дека иако сме рано во тој цел процес, досега на направивме три...

koga treba da se pravi gastroskopija featured
Кога треба да се прави гастроскопија?

Гастроскопијата е ендоскопско испитување, меѓутоа ако колоноскопијата е на дебело црево, гастроскопијата е...

dali e potrebno vo drzavata da se vovede skrining za rano detektiranje na rak na debelo crevo featured
Дали е потребно во државата да се воведе скрининг за рано детектирање на рак на дебело црево?

На секоја земја и е потребен скрининг. Колку сте подобри во тој скрининг, толку сте подобри во борбата со ова...

od koja vozrast treba da se pocne so kolonoskopski pregled na debeloto crevo featured
Од која возраст треба да се почне со колоноскопски преглед на дебелото црево?

Колоноскопијата, прво да кажам за гледачите е ендоскоспко испитување со флексибилен ендоскоп на дебелото...

dali pacienti so psihijatriski dijagnozi moze da bidat smesteni vo specijaliziranata bolnica za gerijatriska i palijativna medicina 13 noemvri featured
Дали пациенти со психијатриски дијагнози може да бидат сместени во Специјализираната болница за геријатриска и палијативна медицина „13 Ноември“?

Приемот за пациенти во нашата установа практично тријажата се прави во специјалистичко-консултативните...

kako e regulirano plakanjeto vo specijaliziranata bolnica za gerijatriska i palijativna medicina 13 noemvri featured
Како е регулирано плаќањето во Специјализираната болница за геријатриска и палијативна медицина „13 Ноември“?

Ние сме јавна здравствена установа и сме под ингеренции на Министерството за здравство. Согласно тоа ние сме...

koj moze da dobie nega vo specijaliziranata bolnica za gerijatriska i palijativna medicina 13 noemvri featured
Кој може да добие нега во Специјализираната болница за геријатриска и палијативна медицина „13 Ноември“?

Во нашата здравствена установа која што е специјализирана и единствена од таков вид во државата во...

kolku cigarite vlijaat za pojava na hronicna belodrobna opstruktivna bolest featured
Колку цигарите влијаат за појава на хронична белодробна опструктивна болест?

Една од најглавните причини, покрај загадувањето се изложеноста на чад од тутун и тоа не само активното...

dali pacientite so hronicno belodrobno zaboluvanje treba da se vakciniraat protiv sezonski grip featured
Дали пациентите со хронично белодробно заболување треба да се вакцинираат против сезонски грип?

Сите водичи за хронично опструктивна болест и тоа е генерален став на целата интернационална професионална...