fbpx

Тагови

Таг: вдовец

Дали ми следува семејна пензија од сопругот врз основа на болест бидејќи немам 50 години?
Дали ми следува семејна пензија од сопругот врз основа на болест бидејќи немам 50 години?

Во конкретниот случај може да се оствари право на семејна пензија по болест ако во рок од една година од...

images doznaj Koga vdovecot ima pravo na semejna penzija intro
Кога вдовецот има право на семејна пензија?

Членовите на семејството стекнуваат право на семејна пензија по исполнување на општите и посебни услови....