fbpx

Тагови

Таг: возачка

images prasaj Zosto vozacite koi prv pat vadat vozacka mora da izvadat i vozacka kniska koga ne se koristi intro
Зошто возачите кои прв пат вадат возачка мора да извадат и возачка книшка кога не се користи?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...

images prasaj Dali licata nad 70 godini pri prodolzuvanje na vozackata dozvola treba da prilozat lekarsko uverenie intro
Дали лицата над 70 години при продолжување на возачката дозвола треба да приложат лекарско уверение?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...

images prasaj Dali vo policija moze da mi ja odzemat vozackata za dva pati podolg period od toa sto dosudi sudot intro
Дали во полиција може да ми ја одземат возачката за два пати подолг период од тоа што досуди судот?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...

images prasaj Dali so vadenje na nova vozacka treba da se izvadi i nova vozacka kniska intro
Дали со вадење на нова возачка, треба да се извади и нова возачка книшка?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...

images prasaj Kolku vreme pred istekot na licnata karta pasosot i vozackata dozvola treba da se podnesat baranja za novi
Колку време пред истекот на личната карта, пасошот и возачката дозвола треба да се поднесат барања за нови?

Одговара Сузана Прањиќ Талевска, началник на Одделението за информации од јавен...