fbpx

Тагови

Таг: закони

nepotizam korupcija balkan naslovna
Балканските династии не познаваат закони, непотизмот цвета и се шири

Неодамна во Македонија штрајкуваа приватните специјализанти на државната...

Балканот и непотизмот: Немаме кралеви, но имаме династии
Балканот и непотизмот: Немаме кралеви, но имаме династии

Еден редовен конкурс за работа во Македонска навигација (М-НАВ) одмота клопче на долгогодишно вработување на...

Фотографија со знамиња на Европската Унија и знаме на Македонија пред Владата на РСМ
Секој закон што носи европско знаменце не значи дека е и со европска содржина

Кога пред два месеци Владата предложи измени на Законот за игри на среќа, кои би се донеле со европско знаме,...

koi institucii se nadlezni i vo koj segment za sankcioniranje na govorot na omraza intro
Кои институции се надлежни и во кој сегмент за санкционирање на говорот на омраза?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и...

dali govorot na omraza e krivicno delo vo makedonija i ako e kakvi se kaznite intro
Дали говорот на омраза е кривично дело во Македонија? И ако е, какви се казните?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и...

so koi zakoni se regulira govorot na omraza vo makedonija intro
Со кои закони се регулира говорот на омраза во Македонија?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и...

images prasaj Dali so izmenite na Zakonot za rabotni odnosi ke ima moznost da se prodolzi dogovorot za vrabotuvanje po penzioniranjeto intro
Дали со измените на Законот за работни односи ќе има можност да се продолжи договорот за вработување по пензионирањето?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Dali postoi zakon so koj se regulira cuvanjeto dobitok i zivina vo gradska sredina intro
Дали постои закон со кој се регулира чувањето добиток и живина во градска средина?

Одговара Николче Бабовски од Агенцијата за храна и...

images prasaj Kako e reguliran soobrakajot na elektricni trotineti Koj zakon vazi za niv intro
Како е регулиран сообраќајот на електрични тротинети? Кој закон важи за нив?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...