fbpx

Тагови

Таг: животна средина

erata na plasticni kesi ne ja napustame 1
Ерата на пластични кеси не ја напуштаме

Забраната за употребата на пластичните кеси остана само како формална законска обврска, додека во пракса...

kade mozam da se obratam za otstranuvanje na azbesten krov
Каде да се реагира за отстранување на азбестен кров на зграда?

Одговара Дарко Блинков од Државниот инспекторат за животна средина....

za kakvi uslugi povrzani so iskoristuvanjeto na vodite graganite mozat da se obratat do ministerstvoto za zivotna sredina featured
За какви услуги поврзани со искористувањето на водите граѓаните можат да се обратат до Министерството за животна средина?

Одговараат од Министерството за животна средина и просторно...

sto pravi ministerstvoto za zivotna sredina i prostorno planiranje vo odnos na povlekuvanje od gradenje na mali hidrocentrali featured
Што прави Министерството за животна средина и просторно планирање во однос на повлекување од градење на мали хидроцентрали за кои веќе имало одлуки?

Одговараат од Министерството за животна средина и просторно...

dali se dadeni novi koncesii za mali hidrocentrali od 2020 pa navamu featured
Дали се дадени нови концесии за мали хидроцентрали од 2020 па наваму?

Одговараат од Министерството за животна средина и просторно...

images prasaj Koj ke mi odgovori sto e prezemeno za da se resi prijaveniot problem vo Drzavniot inspektorat za zivotna sredina intro
Кој ќе ми одговори што е преземено за да се реши пријавениот проблем во Државниот инспекторат за животна средина?

Одговара Сретен Стојковски од Државниот инспекторат за животна...

images prasaj Kako mozam da prijavam nekakov problem vo Drzavniot inspektorat za zivotna sredina intro
Како можам да пријавам некаков проблем во Државниот инспекторат за животна средина?

Одговара Сретен Стојковски од Државниот инспекторат за животна...

images prasaj Sto e nadleznost na Drzavniot inspektorat za zivotna sredina a sto na lokalnite inspektori intro
Што е надлежност на Државниот инспекторат за животна средина, а што на локалните инспектори?

Какви проблеми можам да пријавам во Државниот инспекторат за животна средина? Одговара Сретен...

images prasaj Zosto ako nema dovolno inspektori vo inspekciskite sluzbi za zivotna sredina ne se vrabotuvaat novi intro
Зошто ако нема доволно инспектори во инспекциските служби за животна средина не се вработуваат нови?

Одговара Ана Петровска од Државниот инспекторат за животна...