fbpx

„Атрактивен Американец“ од скопјанка измамил 40.000 евра онлајн

Средовечната жена откако се зближила со странецот преку социјалните мрежи го продала станот и се задолжила за да му помогне финансиски. Колку и да звучи неверојатно, се‘ поголем е бројот на жртви коишто наседнуваат на слични измами, но тие најчесто молчат за да не бидат осрамотени. Потребно е да се охрабрат и да ги пријават делата за да се сузбие овој вид криминал.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинарка: Катерина Топалова Снимател: Зоран Догов Монтажер: Борче Крстевски

Тагови: