fbpx

Исчезнаа 700 ученици од училиштата во Југоисточна Македонија

Дури 700 ученици биле отпишани од училиштата од петте поголеми општини во Југоисточна Македонија во изминативе три години. Главна причина за тоа е иселувањето на младите кои бегаат од земјава веднаш откако ќе ги добијат бугарските пасоши. Ова го покажа истражувањето на Институтот за комуникациски студии во рамките на серијалот „Иселувања од Македонија“ во кое се опфатени неколку региони во нашата земја.

Оваа видео содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинарка: Сузана Мицева Снимател и монтажер: Кире Пиличев

Тагови: