fbpx

Ако се тужиш со државата, ќе се изначекаш

Процедурите во управно – правната заштита се едни од најкомплицираните и најдолготрајни судски постапки. Ем што се сложени, тие се и скапи, а граѓаните најчесто и не ги разбираат процедурите. Неретки се случаите кога правдата не може да ја истераат, дури и кога судот пресудил во нивна корист.

Центарот за управување со промени направи истражување во кое докажува дека имаме мошне неефикасен систем на управно-правна заштита. Предлага неколку решенија како да се подобри на ефикасноста и ефективноста на управните судови.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии во соработка со Центарот за управување со промени.

Новинар: Бојан Стојановски Снимател и монтажер: Дејан Огненовски

Тагови: