fbpx

Антикорупционерите тивки пред корупцијата

Годишниот извештај за 2016 на Државната комисија за спречување на корупцијата е на дневен ред во Собранието. Граѓанскиот сектор бара од пратениците да не го усвојат, оти има низа пропусти. Комисијата не покренала ни еден случај за висока корупција, ниту пак се ни посомневала во можна злоупотреба на државни пари во изборната кампања.

Видеотого изработи Институтот за комуникациски студии заедно со Македонскот центар за меѓународна соработка

Тагови: