fbpx

Бавно темпо на Владата за почист воздух

Темпото со кое Владата го спроведува Планот за чист воздух не ветува многу, забележуваат од граѓанската иницијатива „О2“. Владата планира до крајот на следната година аерозагадувањето во Скопје да го преполови, а во останатите градови да го намали барем за 30 отсто. „Само прашај“ направи кус преглед кои од клучните мерки во програмата се остварени досега.

Новинар: Славица Филиповска Снимател: Емин Сејрани Монтажер: Борче Крстевски

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.

Тагови: