fbpx

Човечки трупови и фекалии во водата за пиење и за наводнување

Какво е обезбедувањето на акумулациите од кои со вода за пиење и за наводнување се снабдува населението и дали постојат заштитни зони околу овие води се прашања кои ги истражуваше екипа на Институтот за комуникациски студии откако неодамна беше обелоденето дека човечки трупови завршувале во браната Турија во струмичко. Нашите наоди, меѓудругото, откриваат дека поради институционалниот хаос и негрижа вода со фекалии се користи за наводнување на земјоделски површини.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинар: Сузана Мицева Снимател: Кире Пиличев

Тагови: