fbpx

Герила акција против урбанистичко дивеење во Општина Центар

„Потпис на одобрение=на потпис на оставка“ е пораката на транспарентот што утринава беше забележан на оградата на Општина Центар. Оваа герила акција следува откако во јавноста се акутелизираа спорни моменти околу изградбата на висококатници спроти „Холидеј Ин“, одобрување на изградба на плацеви на Водно и воопшто декларирањето немоќ на локалната самоуправа да спречи изградба на нови објекти планирани по урбанистички планови кои беа прогласени за незаконски.

Gerila akcija protiv urbanističko diveenje vo Opstina Centar

Тагови: