fbpx

Исечени шест дрва на Рузвелтова без дозвола

На неработен ден, за време на продолжен викенд, фирма ангажирана од Општина Центар без дозвола откорнала шест дрва на улицата Рузвелтова, додека подготвувала терен за асфалтирање на помала уличка. Град Скопје ја казнил фирмата со вкупна глоба од 800 евра. Од Општина Центар не прецизираат како фирмата ги отстранила дрвата без дозвола, но уверуваат дека ќе засадат нови.

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Новинарка: Славица Филиповска

Снимател: Иван Поповиќ

Тагови: