fbpx

Како да си купиш струја?

Од 1 март догодина граѓаните ќе можат да си купуваат струја од лиценцирани фирми снабдувачи. Следува период на разни понуди и промоции. Но, што ако домаќинствата не случат договор? Ќе останат без струја? Дали и како се заштитени со Законот за енергетика и со надлежното регулаторно тело? Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии. Новинар: Горан Теменугов

Тагови: