fbpx

Краудфандинг – недоволно позната алатка за собирање пари

Имаш идеја за бизнис, потреба од донации за лекување или сакаш да направиш некоја корисна работа во општеството за која ти се неопходни пари кои ги немаш. На располагање ти се низа бесплатни платформи за групно финансирање. За разлика од другите држави, потенцијалот на краудфандингот (crowd-founding) во Македонија е недоволно искористен. Зошто?

Разговаравме со Илија Станковски и Иван Јованов од здружението Лидери за едукација, активизам и развој кои обучуваат граѓански организации како да ја користат оваа финансиска можност.

Видеото го реализираше Институтот за комуникациски студии во соработка со фондацијата Метаморфозис

Тагови: