fbpx

„Креативното“ решение за личните карти може скапо да нè чини

Може ли во иднина новите лични карти да бидат оспорени од Уставниот суд е прашање на коешто побаравме одговори откако Владата неодамна со подзаконски акт реши да ја заобиколи амандманската блокада во Собранието на Законот за лични карти. Според експертите, малку веројатно е дека Уставниот суд ќе ги поништи новоиздадените лични карти, но постои опасност да се загрози начелото на поделба на власта и владеење на право во Македонија доколку интервенциите на извршната во законодавната власт станат редовна практика.

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Новинар: Мартин Пушевски Снимател: Иван Поповиќ, Тони Стојановски Монтажа: Ристо Душковски

Тагови: