fbpx

Крупни „ѕверки“ ќе ја грабнат македонската земја багатела

Лавина барања за повлекување на предлог-законот за продажба на државно земјоделско земјиште има на Единствениот национален електронски регистар на прописи (ЕНЕР). Се предупредува дека од продажбата на државното земјиште корист ќе имаат само големите бизнисмени коишто „без пари“ ќе можат стекнат сопственост на илјадници хектари земја. Проблематично е што по десет години никој нема да може да ги спречи да го пренаменат земјиштето во градежно.

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Новинар: Мартин Пушевски Снимател: Иван Поповиќ Монтажер: Ристо Душковски

Тагови: