fbpx

Културата сè уште чека протоколи

Половина година по разгорувањето на здравствената криза предизвикана од корона вирусот се’ уште нема протоколи за работа на голем број институции од културата. Филхармонијата и театарот „Комедија“ се единствените коишто сами предложиле протоколи и добиле дозвола за работа. Културните работници порачуваат дека корона вирусот не смее да ја замре новата сезона.

Новинарка: Ана Зафирова Снимател: Сашо Доковски и Иван Поповиќ Монтажер: Костадин Анастасов Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Тагови: