fbpx

(Не)транспарентноста и отчетноста на Судскиот совет

Судскиот совет не го доставил извештајот за својата работа до Собранието на РМ, иако тоа требаше да го стори уште во март. Институтот за човекови права, кој ја следи работата на Советот, утврдил дека не се почитува начелото на транспарентност. Отсуствува суштинска дебата за изборот и работата на судиите.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии во соработка со Инстутутот за човекови права #СамоПрашај

Тагови: