fbpx

Нов „колеж“ на дрвја во Аеродром открива апсурди

Вкупно 17 дрва во Аеродром минатиот месец се исечени на местото каде никнува нова зграда. Ниту за Град Скопје, ни за општина Аеродром не е спорно сечењето оти градските инспектори утврдиле дека дрвата се стари, па од инвеститорот не ни побарале да го компензира зеленилото. Но, спорно е што овие дрва воопшто ги нема во зелениот катастар за да се види дали навистина биле болни и стари.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинарка: Катерина Топалова Снимател: Здравко Петрушевски Монтажер: Борче Крстевски

Тагови: