fbpx

Парадокс во срцето на Скопје

„Скопје 2014“ најверојатно ќе продолжи да живее и во наредните години бидејќи Владата и Општина Центар сѐ уште не можат да се договорат кој од нив треба да донесе акт за прогласување на спорните објекти за дивоградби. Тоа го откри новиот детален урбанистички план за Мал ринг со кој на некој начин се потврдува легалноста на „Скопје 2014“.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинар: Мартин Пушевски Снимател Иван Поповиќ Монтажер: Борче Крстевски

Тагови: