fbpx

Пешачката зона на Шилегов ги исплаши „центарци“

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов в година ќе прави голема пешачка зона во строгиот центар на градот. За возилата кои сега поминуваат кај “Рекорд“, ќе ја проширува „Даме Груев“, улицата позади Собрание и ќе направи уште две сообраќајни ленти. Идејата на Шилегов ги затече и станарите кои живеат тука, но и сообраќајните експерти. Првите велат дека улицата ќе им дојде до пред влезот во зграда, а вторите велат дека не држи аргументот на градоначалникот дека ќе се намали сообраќајот.

Новинарка: Соња Петрушевска Снимател: Борис Каевски Монтажа: Ристо Душковски Видеото го изработи Институот за комуникациски студии.

Тагови: