fbpx

Поднесување барање за вршење ревизија

Дали знаеш дека секое физичко или правно лице може да поднесе барање за вршење ревизија доколку има сомнение за нерегуларности на работењето на некоја институција? Не постои утврдена форма преку која се поднесува барање за вршење ревизија. Погледни го видеото и дознај како да го напишеш барањето.

Видеото е изработено од Вестминстер фондацијата во соработка со Центарот за економски анализи.

Тагови: