fbpx

Сам свој газда

Да се биде сам свој газда, не е лесна работа. Треба да се мисли на се – од плати за вработените, разноразни инспекции, следење нови закони, иновации, конкурекција, наплата на долгови, ширење на бизнисот. Сепак, има млади луѓе кои одлучуваат да направат чекор напред и да започнат нешто ново. Ивана Новакова Куновска и Мартин Смилевски се двајца претприемачи од Скопје кои одлучиле да почнат свој бизнис. Ивана има компанија за организација на настани и изнајмување дизајнерски светлосни  елементи. Мартин пак, конечно ја реализираше својата повеќегодишна желба, кога пред една година отвори свое место во Скопје, со храна повкусна од онаа што е подготвена дома.

Аудио подкастот го изработи Радио МОФ.

 

Тагови: