fbpx

Секнаа парите од АЕК, Панорамското тркало можно е да стане мост

Агенцијата за електронски комуникации наместо да ги подобрува услугите на граѓаните, профитот го троши за финансирање владини желби. Граѓанските организации кои ја следат работата на ова регулаторно тело, констатирале дека процедурите за поплаки за  работењето на телекомуникациските оператори се комлицирани и граѓаните тешко се снаоѓаат на веб страниците на АЕК.

Спорни се и бројот и начинот на кој се доделуваат донации, како што е на пример изградбата на Панорамското тркало. Нема јасни критериуми кои се проекти од јавен интерес.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии, во соработка со граѓанските организации Евротинк, НВО Инфоцентар, Транспарентност Македонија и Хелсиншкиот комитет за човекови прави.

 

Тагови: