fbpx

Што се човековите права?

Во втората епизода од серијалот #Градиме_Идеи, д-р Елена Михајлова Стратилати [од катедрата на меѓународно јавно право на Правниот факултет „Јустинијан Први“] дава одговор на прашањето: Што се човековите права, кој ги доделува, кој ги штити и кој најчесто ги прекршува?

Видеото го  изработи Член 1 – Институт за глобални политики и право.

Линк до видеото.

Тагови: