fbpx

Студентски животен стандард

Ако сте родител на студент/ка во Македонија, треба да одвоите 4.000-9.000 денари месечно за неговите/нејзините трошоци. При просечни 28.000 денари за месечни трошоци на четиричлено семејство, останатите тројца членови треба го поминат месецот со 8.000-13.000 денари или секој од нив треба да живее речиси двојно поефтино од студентот/ката кој/а го имаат дома.

Видеото за студентскиот животен стандард и како тој се одразува на буџетот во едно просечно домаќинство го изработи Институтот за комуникациски студии во соработка со Фајнанс Тинк

#СамоПрашај

Тагови: