fbpx

УНЕСКО крај Охридското Езеро откри држава без закони

Можната загуба на статусот во УНЕСКО не треба да се сфаќа како национална трагедија, велат од локалната самоуправа во Охрид којашто не ги оствари ветувањата дека до крајот на 2020 година ќе ги урне сите дивоградби на крајбрежјето. Како причина за тоа ги посочуваат аномалиите на системот. Владата наместо да преземе одлучна акција за да ги реши проблемите, нуди незначителна финансиска помош. Прашање е дали државните органи се доволно свесни дека станува збор за светско наследство.

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Новинарка: Катерина Топалова Снимател: Иван Поповиќ

Монтажер: Ристо Душковски

 

Види повеќе на темата:

Ohrid 1 680x382
Изгради си на диво, па легализирај го криминалот

Георгиевски: Јавноста ќе се шокира од имињата зад дивоградбите во Охрид

Тагови: