fbpx

Загадувачите на животната средина “на тапет” преку е-мапа

Со еден клик преку апликацијата е-мапа ќе се лоцираат најголемите загадувачи на животната средина. граѓаните, екологистите и активистите ќе можат да ги пријавуваат компаниите кои го заобиколуваат законот и правдата како и несовесно однесување кон природата и урбаното живеење. инспекторите на терен полесно ќе ги ловат загадувачите. Е-мапата ќе биде јавно достапна, постојано ќе се ажурираат и новите податоци, а во следна фаза се размислува и законска форма на апликацијата.

 

Тагови: