fbpx

Дали е клучно сега да се реши спорот со Грција?

Дали во Македонија се создава фама на фаталност за забрзано спроведување на Договорот со Грција или ЕУ ни е неопходна бидејќи политичките елити немаат капацитет сами да ги спроведат реформите? Погледнете ги мислењата на Ана Блажеска од Институтот за истражување и креирање политики и Марко Трошановски од Институтот за демократија Социетас Цивилис.

Гледајте го целиот ResPublica подкаст. Видеото е изработено од Институтот за комуникациски студии.