fbpx

Тагови

Таг: решение

images prasaj Za kolku vreme otkako ke se podnesat dokumentite za penzija treba da se dobie resenie i penzija intro
За колку време откако ќе се поднесат документите за пензија треба да се добие решение и пензија?

Одговара Билјана Стојанова, раководител на Филијала Скопје...

images prasaj Zosto iako podnesov za legalizacija vo periodot koga legalizacijata bese edno evro za kvadrat dobiv resenie vo koe treba da platam celosna cena
Зошто иако поднесов за легализација во периодот кога легализацијата беше едно евро за квадрат добив решение во кое треба да платам целосна цена?

Поднесов барање за легализација во периодот кога легализацијата беше едно евро за квадрат...

images prasaj Dali rabotodavacot e dolzen da mu dade primerok na vraboteniot od resenieto za godisen odmor
Дали работодавачот е должен да му даде примерок на вработениот од решението за годишен одмор?

Одговара Мирјанка Алексевска од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Dali pri promena na resenie od edno na drugo rabotno mesto so resenie od IPK smee da se namalat bodovite
Дали при промена на решение од едно на друго работно место со решение од ИПК смее да се намалат бодовите?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

images prasaj Dali ima rok vo koj Ministerstvoto za trud i socijalna politika treba da donese resenie za koristenje socijalna pomos
Дали има рок во кој Министерството за труд и социјална политика треба да донесе решение за користење социјална помош?

Одговара Душан Томишиќ од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Dali zapisnik od Drzaven upraven inspektorat e konecno resenie za da postapi edna ustanova
Дали записник од Државен управен инспекторат е конечно решение за да постапи една установа?

Веќе три месеци откако добив записник, но без никаква промена во работните позиции. Дали...

Дали работодавачот има ограничен рок да изготви решение за скратено работно време по препорака на инвалидско-пензиската комисија?

Одговара Санела Доневска од Конфедерација на слободни синдикати на...

Што добива ЕУ со решавањето на балканските проблеми?

Европската Унија инсистира да ги реши балканските спорови токму сега заради економското...

Дали е клучно сега да се реши спорот со Грција?

Дали во Македонија се создава фама на фаталност за забрзано спроведување на Договорот со...