fbpx

Дали може ученик да се врати во редовно училиште откако бил префрлен во специјално училиште?

Хиперактивно детенце го отпишаа од училиште и сега мора да оди во специјално училиште кое е оддалечено 30км. Во одделението каде што е сместено има само 3 дечиња со церебрална парализа.

Одговара Игор Јадровски од Хелсиншкиот комитет за човекови права