fbpx

Дали прифаќањето на геј браковите ќе значи автоматски посвојување деца?

Дали ако се прифатат геј браковите ќе значи и автоматски можност за посвојување деца?

Одговара Драгана Дрндаревска од Коалицијата „Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници“