fbpx

Дали работодавачот смее да и дава работни обврски на вработена која е доилка по завршувањето на работно време и за викенд?

Дали работодавачите во државни и приватни институции имаат право да делегираат работни обврски по завршувањето на работно време и за време на викенд, на вработена која е доилка на деветмесечно бебе?

Одговара Милан Петковски од Македонското здружение за заштита при работа.