fbpx

Дали следува пакет антикризни мерки на лицата што земаат туѓа нега?

Одговара Наташа Станојевиќ од Министерството за труд и социјална политика.

Согласно на овој пакет антикризни мерки што се во согласност со финансиска поддршка на ранливи категории на граѓани корисниците на нега и помош од друго лице не се опфатени оваа година за да го добијат овој пакет на антикризни мерки.