fbpx

Каде да се обратиме во врска со непрописно изградени пристапни патеки?

Во нашата зграда на приземје деловен простор имаат една банка и Централен регистар. За пристап на инвалидни лица изградени се патеки со кои целосно се затвори просторот за целосна употреба и за одржување. Станарите реагиравме до градежната инспекција во општината, од каде што пратија овластен инспектор со сосема друга струка, кој рече дека е во ред. Каде понатаму да се обратиме во врска со овој случај?

Одговара Јована Јовановска oд Хелсиншкиот комитет за човекови права.