fbpx

Тагови

Таг: постапка

dali ima ogranicuva vo odnos na uvidot sto go ima strankata vo dokumentite vo slucai koi se vodat vo centar so socijalna rabota featured
Дали има ограничува во однос на увидот што го има странката во документите во случаи кои се водат во Центар со социјална работа?

Нема посебно ограничување во Законот за општа и управна постапка веќе кажав само доколку со посебен закон е...

dali strankata ima pravo na kopii od dokumentite od centarot za socijalna rabota vo predmetot featured
Дали странката има право на копии од документите од Центарот за социјална работа во предметот?

Да, има право да побара копија од документите коишто се во...

dali stranka za koja se vodi proces vo centarot za socijalna rabota ima pravo na uvid vo predmetot featured
Дали странка за која се води процес во Центарот за социјална работа има право на увид во предметот?

Согласно Законот за општо управна постапка член 42, странката во постапка има право да направи увид во...

kako se vodi postapkata za zastita od diskriminacija pred kszd intro
Како се води постапката за заштита од дискриминација пред КСЗД?

 Одговара Горан Нешевски од Комисијата за спречување и заштита од...

images prasaj dali so legalizacijata na izgraden objekt zemjisteto koe e sopstvenost na drzavata moze da se privatizira i koja e postapkata intro
Дали со легализацијата на изграден објект земјиштето кое е сопственост на државата може да се приватизира и која е постапката?

Одговара Олгица Танчева од Македонското здружение на млади...

images prasaj Kakva e postapkata za refundacija na lekot Kleksan Clexane intro
Каква е постапката за рефундација на лекот Клексан (Clexane)?

Одговараат од Фондот за здравствено...

images prasaj Koi dokumenti se potrebni od zenata donor i bracniot par na kojsto mu donira jajce kletka za postapkata in vitro intro
Кои документи се потребни од жената донор и брачниот пар на којшто му донира јајце-клетка за постапката ин витро?

Одговараат од Фондот за здравствено...

images prasaj Kade da se obratime koga clenovite na kuken sovet nisto ne rabotat intro
Каде да се обратиме кога членовите на куќен совет ништо не работат?

Одговара Зоран Маџовски од Регулаторната комисија за...

images prasaj Kako se pravi ispravka na greska vo dokumenti za legalizacija i dali se naplaka postapkata intro
Како се прави исправка на грешка во документи за легализација и дали се наплаќа постапката?

Одговара Бојан Трпевски од Македонското здружение на млади правници...