fbpx

Каде да се обратиме за неисплатена испратнина?

Фирмата „Секјуриком“ не прогласи за технолошки вишок и ни даде решенија за отказ според кои требаше да ни исплатат испратнина, но сѐ уште не ни исплатиле.. Дознавме дека всушност требало да не исплатат пред да ни ги дадат отказните решенија. Каде да се обратиме за да не исплатат?

Одговара Злате Стојановски од Државниот инспекторат за труд