fbpx

Каде да се обратиме за нелегална доградба во заедничкиот двор од зградата?

Живеам во станбена зграда. Дел од комшиите без наше знаење од изградиле доградба во заедничкиот двор кои е приватизиран и сите имаме идеален дел. Во општината нема градежен инспектор. Каде да се обратиме?

Одговара Зоран Василески од Хелсиншкиот комитет за човекови права.