fbpx

Тагови

Таг: зграда

kade da se obratime za nelegalna dogradba vo zaednickiot dvor od zgradata intro
Каде да се обратиме за нелегална доградба во заедничкиот двор од зградата?

Живеам во станбена зграда. Дел од комшиите без наше знаење од изградиле доградба во заедничкиот двор кои е...

dali vo zgrada vo koja stanarite uste nemaat imotni listovi moze da se donese odluka na kuken sovet za izbor na upravitel intro
Дали во зграда во која станарите уште немаат имотни листови може да се донесе одлука на куќен совет за избор на управител?

 Одговора Сеад Личина од Регулаторната комисија за...

dali e dozvoleno otvoranje na ambulanta vo stanbena zgrada vo izgradba bez soglasnost od stanarite intro
Дали е дозволено отворање на амбуланта во станбена зграда во изградба без согласност од станарите?

 Одговара Сеад Личина од Регулаторната комисија за...

kade mozam da se obratam za otstranuvanje na azbesten krov
Каде да се реагира за отстранување на азбестен кров на зграда?

Одговара Дарко Блинков од Државниот инспекторат за животна средина....

sopstvenik sum na tri stanovi vo istata zgrada featured
Сопственик сум на три станови во истата зграда. Дали трошоците за куќен совет се плаќаат по сопственик или по број на станови?

Одговараат од Регулаторната комисија за...

kade mozham da podnesam zhalba protiv upravitel na kukje sovet feat
Каде да може да поднесам жалба против управител на куќен совет?

Цело време добиваме различни пресметки за одржување. Eдна пресметка е за 52 стана, друга за 50, трета за 51 стана...

images prasaj kade da se obratam za problematicno odnesuvanje na upravitel na zgradata intro
Каде да се обратам за проблематично однесување на управител на зградата?

Го сменивме, но сè уште не ги враќа средствата, дури и новиот управител ништо не може да...

images prasaj ziveam vo zgrada kade kukniot sovet e samo na dokument sega baraat pari za dve godini od kuken sovet koi se nasite prava i dali moze da ne tuzat ako ne platime intro
Живеам во зграда каде куќниот совет е само на документ. Сега бараат пари за две години од куќен совет. Кои се нашите права и дали може да не тужат ако не платиме?

Живеам во зграда каде куќниот совет е само на документ. Две години немаме лифт. Има амбуланта каде си...

images prasaj dali bez soglasnost na stanarite moze da se izdava prostor od zgradata kako i del od terasite i plocnikot na ugostitelski objekt intro
Дали без согласност на станарите може да се издава простор од зградата, како и дел од терасите и плочникот на угостителски објекти?

Одговара Зоран Павловски од Регулаторната комисија за...