fbpx

Колку цигарите влијаат за појава на хронична белодробна опструктивна болест?

Одговара д-р. научен соработник Марија Здравеска од Клиниката за пулмологија и алергологија.

Една од најглавните причини, покрај загадувањето се изложеноста на чад од тутун и тоа не само активното пушење, кое сигурно е едно од најголемите фактори туку и пасивното пушење коишто за жал ние во Македонија сме во континуирано изложени во сите затворени простории.