fbpx

Се повредив на работното место. Освен надоместок од осигурување, кои други права ги имам во ваков случај?

Имав повреда на работно место. Паднав и се здобив со потрес на мозок, пукнати ребра и нога. Освен надоместок од осигурување, кои други права може да се остварат во ваков случај?

Одговара Милан Петковски од Македонското здружение за заштита при работа.