fbpx

Тагови

Таг: осигурување

se povrediv na rabotnoto mesto osven nadomestok od osiguruvanje koi drugi prava gi imam vo vakov slucaj intro
Се повредив на работното место. Освен надоместок од осигурување, кои други права ги имам во ваков случај?

Имав повреда на работно место. Паднав и се здобив со потрес на мозок, пукнати ребра и нога. Освен надоместок...

kolku e tezok patot do invalidska penzija featured
Колку е тежок патот до инвалидска пензија?

Кога животот неочекувано ќе тргне во удолница, системот би требало да биде столб за стабилност, но наместо...

samovraboteni featured
Дали може поединец сам да си плаќа за пензиско и здравствено осигурување или преку друга фирма ако е вработен со договор на дело?

Одговараат од Фондот за здравствено осигурување на Република Северна...

isplata boleduvanje featured
Како се утврдува висината на исплатата за боледување?

Одговараат од  Фондот за здравствено осигурување на Република Северна...

zosto na deca so napolneti 18 godini kako redovni ucenici im e prekinato zdrastvenoto osiguruvanje od roditelot featured
Зошто на деца со наполнети 18 години како редовни ученици им е прекинато здраственото осигурување од родителот?

Одговараат од Фондот за здравствено осигурување на Република Северна...

dali moze da bidam osiguren i vo makedonija i vo druga drzava intro
Дали може да бидам осигурен и во Македонија и во друга држава?

 Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за...

images prasaj Za kolku vreme zastaruva delo od osiguritelna kompanija vo koe treba da se isplati dolg zemen od treto lice kako osteta od soobrakajna nesreka intro
За колку време застарува дело од осигурителна компанија во кое треба да се исплати долг земен од трето лице како оштета од сообраќајна несреќа?

Одговара Андријана Марковска од Македонското здружение на млади...

images prasaj Dali mora da sum prijaven vo AVRM ako sum nevraboten intro
Дали мора да сум пријавен во АВРМ ако сум невработен?

Одговара Бојана Стевчевска од Агенцијата за вработување на Република Северна...

images prasaj Kade moze da se informiram kolku imam vkupen staz i na kolkava plata sum prijaven
Каде може да се информирам колку имам вкупен стаж и на колкава плата сум пријавен?

Одговара Мартин Сопронов од Институтот за човекови...