fbpx

Колку е тежок патот до инвалидска пензија?

Кога животот неочекувано ќе тргне во удолница, системот би требало да биде столб за стабилност, но наместо тоа, државата исцртува лавиринт од процедури и документи. Оние кои бараат да стекнат право на инвалидска пензија јавно зборуваат дека им бараат мито и од неколку илјади евра. За процесот до инвалидска и семејна пензија и потребата од пензиските реформи, гледајте во емисијата „Само прашај“.

Емисијата на Институтот за комуникациски студии се продуцира во соработка со МТВ.