fbpx

Здравство

Дали во иднина ќе се патува без посебни мерки?

Група средношколци имаат дилеми околу приемните испити на факултетите, поправањето оценки, одложените екскурзии, патувањата... Редакцијата на „Само прашај“ им ги постави нивните прашања на МОН и на Владата. Првото прашање е на Ивона Марковска од гимназијата „Ј. Б. Тито“ од Битола за отворањето на границите...

images prasaj Dali vo idnina ke se patuva bez posebni merki

Дали во иднина ќе се патува без посебни мерки?

Група средношколци имаат дилеми околу приемните испити на факултетите, поправањето оценки, одложените екскурзии, патувањата... Редакцијата на „Само прашај“ им ги постави нивните прашања на МОН и на Владата. Првото прашање е на Ивона Марковска од гимназијата „Ј. Б. Тито“ од Битола за отворањето на границите...

images prasaj Koj vo Brzata pomos odlucuva koj pacient ima prioritet

Кој во Брзата помош одлучува кој пациент има приоритет?

...

images prasaj Dali postoi zakonska precka da dobijam prioriteten upat dokolku doktorot nema termin

Дали постои законска пречка да добијам приоритетен упат доколку докторот нема термин?

...

images prasaj Koga ke pocne da funkcionira univerzalnata linija za pomos

Кога ќе почне да функционира универзалната линија за помош?

...

images prasaj So kolku vozila raspolaga Brza pomos

Со колку возила располага Брза помош?

...

images prasaj Zosto Brza pomos ne doaga za lica nad 60 godini

Зошто Брза помош не доаѓа за лица над 60 години?

...

images prasaj Dali nevraboteniot sopruznik osiguren preku lice so minimalna penzija e osloboden od participacija za bolnicko lekuvanje

Дали невработениот сопружник осигурен преку лице со минимална пензија е ослободен од партиципација за болничко лекување?

...

Тагови