Тагови

Таг: боледување

Ако детето е во самоизолација дали тоа значи самоизолација и за другите членови во семејството?

Одговара д-р. Иринка Сотирова Бухова, директорка на Државниот санитарен и...

Ако дете е во самоизолација, каква е процедурата за родителите?

Одговара д-р. Иринка Сотирова Бухова, директорка на Државниот санитарен и...

Дали ако сум на боледување работодавачот може да ми ја намали платата и да ми земе денови од одмор?

Одговара Наташа Петковска од Хелсиншкиот комитет за човекови...

Дали на лице кое е пријавено на скратено работно време му следува боледување?

Одговара Мирјанка Алексевска од Министерството за труд и социјална...