fbpx

Тагови

Таг: боледување

se sto treba da znaete za boleduvanjeto i isplatata na nadomestok na plata featured
Сè што треба да знаете за боледувањето и исплатата на надоместок на плата

Осигуреното лице има право на надоместок на плата за време на привремена спреченост за работа поради болест...

dali pri nega na bolno dete do tri godini od 7 ili 14 dena se krati plata i koj gi isplaka sredstvata featured
Дали при нега на болно дете до три години од 7 или 14 дена се крати плата и кој ги исплаќа средствата?

Нега на болно дете до три годишна возраст исплаќа Фондот од првиот ден, во висина од 70% од утврдената основица...

dali za povreda steknata na rabotno mesto boleduvanjeto treba da bide isplateno featured
Дали за повреда стекната на работно место боледувањето треба да биде исплатено 100%?

Да, се исплаќа 100% со тоа што до 30 дена го утврдува и исплаќа работодавачот, а над 30 дена го исплаќа...

boleduvanje spored pravilnik featured
Како се определува висината на надоместокот за боледување според правилникот?

Одговараат од Фондот за здравствено осигурување на Република Северна...

boleduvanje featured
Како се пресметува надоместокот за боледувањето во траење од 7 и 15 дена?

Одговараат од Фондот за здравствено осигурување на Република Северна...

isplata boleduvanje featured
Како се утврдува висината на исплатата за боледување?

Одговараат од  Фондот за здравствено осигурување на Република Северна...

dali mozhe da mi bide daden otkaz dodeka sum na boleduvanje
Дали смеат да ме отпуштат додека сум на боледување?

Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за...

vo koj rok treba da se isplati boleduvanje shto traelo eden mesec feat 1
Во кој рок треба да се исплати боледување што траело еден месец?

Одговараат од Фондот за здравствено...

images prasaj Kako se odviva isplatata za boleduvanje na pacientite bolni od Kovid 19 intro
Како се одвива исплатата за боледување на пациентите болни од Ковид-19?

Одговараат од Фондот за здравствено...